Събират дарения за нова кола на Варненския митрополит

  • 19 декември 2011 11:05

  • 1751
  • 0
Събират дарения за нова кола на Варненския митрополит
©

Благотворителна кампания в помощ на митрополит Кирил се състоя пред катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна.

Поради съчувствието към Варненския и Великопреславски митрополит, който остана без автомобил, се събираха средства, които ще му бъдат дарени да си набави ново возило.

Навръх Никулден с луксозен автомобил "Линкълн" последен модел се появи Варненският и Великопреславски митрополит Кирил на храмовия празник в църквата "Св. Николай" в морската столица. Той дойде да отслужи празнична света литургия, но изуми миряните с американската си лимузина. Митрополитът се похвали, че луксозното возило било доставено специално за него още преди да излезе на пазара. "Само американският президент Барак Обама се вози на такъв автомобил", не скри радостта си тогава митрополит Кирил. Той бе категоричен, че финансови проверки не го притеснявали, защото новият му автомобил не бил купен с църковни пари.

Ден след това стана ясно, че лъскавото возило е дарение от варненска фирма. След скандала благодетелите обявиха, че ще си приберат колата, както и че писанията за колата били глупаво злепоставяне на дядо Кирил.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1751 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини