Йорданка Фандъкова: Не се застрояват зелени площи в "Горна баня"

  • 18 ноември 2016 15:48

  • 1034
  • 0
Йорданка Фандъкова: Не се застрояват зелени площи в "Горна баня"
© Булфото (архив)

В "Горна баня" се изгражда канализация по проект на Столичната община, не се застрояват зелени площи. Това заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос във връзка с протест на граждани в "Горна баня".

Кметът Фандъкова и зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска представиха в Столичната община план-сметката за управлението на битовите отпадъци за 2017 година. Сигнал, че в район "Горна баня" се депонират строителни материали и се унищожават зелени площи, бе изпратен вчера до медиите от партията "Нормална държава".

Кметът Фандъкова обясни, че това е абсолютна манипулация. Нищо не се изгражда, освен канализацията на района. "Проектът е изработен от специалисти, преглеждан и одобряван е многократно. За него настояваха жителите на района, които имат нужда от канализация", каза кметът. По думите й тези, които провокират протеста, изобщо не живеят там и са организирани от определена политическа партия.

Кметът увери, че след приключване на строителството ще бъде почистено за сметка на изпълнителя. "Най-късно до пролетта теренът ще бъде облагороден - той е общински и е предвиден за озеленяване", каза Фандъкова. Тя призова да не се спекулира с проблемите на хората.

Последвайте канала на

БТА
1034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини