Дъжд и сняг през новата седмица

  • 18 декември 2011 18:40

  • 1919
  • 0
Дъжд и сняг през новата седмица
©

През нощта, под влияние на приближаващ към страната ни средиземноморски циклон, от юг облачността ще се увеличива и вплътнява.

До сутринта от юг ще започнат валежи от дъжд, в Рило-Родопската област и по високите полета на Западна България от сняг. Постепенно ще се появи вятър от изток-североизток. Минимални температури между минус 2° и 3°, в София около минус 1°.

Постепенно валежите ще обхванат и Дунавската равнина, като в Северозападна България, Предбалкана и по високите западни полета предимно от сняг, в останалата част от страната - от дъжд. Значителни ще бъдат валежите на места в Източна България.

Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 3° и 8°, София - 3°-4°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места валежите ще бъдат значителни. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 7°-9°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е облачно, билата ще са в мъгла. На много места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт. Очаквана максимална температура височина 1200 метра около 0°, а на 2000 метра - около минус 3°.

Във вторник времето ще е облачно, с валежи: в западните и планинските райони от сняг, в останалата част от страната предимно от дъжд.

В сряда валежите ще спрат, а облачността временно ще се разкъса. Минимални температури между минус 5 и 0, максимални между 0 и 5°. В четвъртък облачността отново ще се вплътни и на места ще превали сняг.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини