Граждани се оплакаха на омбудсмана от лоша миризма от завод

  • 15 ноември 2016 18:13

  • 5441
  • 1
Граждани се оплакаха на омбудсмана от лоша миризма от завод
© Фейсбук

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на направи внезапна проверка на централата за производство на енергия от биомаса край пловдивското село Труд. Причината - жителите й сигнализирали за острана миризма, денонощен шум и вибрации от турбините на централата.

"Уверих се на място, че въпреки прясно измитите плочки с вода и видимо положените усилия да „свети“ от чистота, миризма на серен диоксид се усеща силно във въздуха, а звукът от работата на турбините на съоръжението действително е постоянен", потвърди омбудсманът.

Манолова разговаря с хората, които й се оплакаха, че не смеят да си отворят прозорците, защото ще са задушат. Тя е изискала информация от отговорните институции да извършват проверка. Ще отправи препоръка да бъде възложена оценка за въздействие на околната среда от тази електроцентрала.

"За мен е абсолютно необяснимо, защо Министерство на здравеопазването не е изработило правила и критерии, на които да отговарят такива обекти, включително техните отстояния от населени места, отделянето на вредни газове и влияенето им върху здравето на гражданите", заяви Манолова, която съобщи за посещението в селото чрез съобщение във фейсбук.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5441 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Манол Маев

2016.11.16 | 10:03

1
Аз се оплаквам на завода,от лошата миризма на ОмбуТсманЯ!!!!Че зад тази "СЛАДКА СЛУЖБИЧКА",се скри мърлата,ама продължава да мирише на "ТЪНКИ ДАЛАВЕРКИ",пътуващи към Големите и Дълбоки Джобчета!!;DDDDD

Добави коментар

Водещи новини