Киро Киров: Отвличането ме промени като човек

  • 18 декември 2011 12:20

  • 6371
  • 3
Киро Киров: Отвличането ме промени като човек
© Булфото

“Отвличането ме промени като човек. Моят позитивизъм беше смутен от недоверие, което се появи след този случай. Почти от три години ходя само с охрана, все още се оглеждам наоколо”. Това каза по бТВ Киро Киров, една от жертвите на бандата за отвличания "Наглите".

Киров е роден в ловешко село. Завършва средно военно училище, работил е като автомонтьор, в художническо ателие, като експерт по тежки автомобилни злополуки. В младостта си е автомобилен състезател и работи в автомобилния завод в Ловеч, където изпитва "Москвич"-ите, които тогава се произвеждат в люляковия град.

“И сега карам като автомобилен състезател. Но ми липсва старият “Москвич”, с който съм свикнал и чието устройство помня добре”, разказва Киров. По време на промените се запознава в “Интерпред” с руски клиенти, за които ремонтира коли и през 1990 година стартира свой бизнес.

Скоро след това се запознава с господин Крюгер от немския гигант “Бош”, чиито официален представител за България става по-късно. Годините са бедни и в началото е трудно. В началото на 90-те още работи с външнотърговски организации. Не е било възможно да вземе кредит.

Киров е един от основните спонсори на ГЕРБ. Още по времето, в което Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е кмет на столицата, Киро Киров му предлага помощта си за първата рекламна кампания на стартиращата нова партия. “Успях да се държа мъжки и не съм проявявал неконтролирана слабост по време на личното ми изпитание”, сподели Киров

“Не говорим със сина ми, който събра моя подкуп, за моето отвличане. Уговорката ни е негласна, интуитивна и лична. Не живея нашироко, позволявам си само хубави автомобили. Големият откуп за малко щеше да ме доведе до фалит, защото изплащането съвпадна с тежката икономическа криза и сериозните проблеми на бизнеса ми”, каза Киро Киров, които прекара 17 дни в плен на “Наглите” в началото на 2009 година.

Последвайте канала на

6371 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
!!!!!!!

2014.02.26 | 20:47

3
Почвайте масови отвличания на политици и ще станат други хора значи
Ех

2014.02.26 | 12:37

2
Ех как лъже старата слушалка. Ами защо не каже къде скъта милионите които изнесе зад граница и как синчето му пе...че буташе пари на Евгени Минчев за PR. А сега фирмата му е на практика собственост на Раифайзен Банк а сина му отива да си купува бизнес във Виена. Явно любовта на Боко ще е кратка и снахата-паун народен представител ще трябва да се мести другаде
thcway.net

2011.12.19 | 03:14

1
axaxax ama hich ne luje a :D thcway.net

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини