Ураганен вятър предизвика смущения в ел. захранването в Русенско

  • 13 ноември 2016 12:47

  • 953
  • 0
Ураганен вятър предизвика смущения в ел. захранването в Русенско
©

Ураганният вятър предизвика смущения в ел. захранването в няколко населени места в Русенско. Това каза за БТА заместник-областният управител на Русе Валентин Колев. За кратко не е имало ток тази сутрин в отделни населени места в общините Иваново и Ветово.

Към момента ел. захранването е възстановено. Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров обясни, че смущения в ел. захранването има и в населени места в община Русе, като екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема.

Има и скъсан ел. проводник от улична мрежа в кв. "Средна кула". Заради ураганния вятър са получени сигнали за счупени клони и скъсани билбородове.

От противопожарната служба съобщиха, че техни екипи са реагирали на сигнал за откачена ламарина от покрива на блок "Добруджа", а през нощта и тази сутрин са отстранявали паднали клони по главния път Русе-Бяла, които са затруднявали движението. От хидрометеорологичната станция информираха, че скоростта на вятъра в Русе вече достига до 120 км/час.

Последвайте канала на

Нора Виткова
953 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини