Отмениха бедственото положение в Банско

  • 10 ноември 2016 21:45

  • 3666
  • 0
Отмениха бедственото положение в Банско
© Novini.bg

Кметът на община Банско благодари на всички институции и хора, помогнали при извънредната ситуация в града след проливните дъждове.

Със своя заповед кметът отмени днес обявеното през вчерашния ден бедствено положение за град Банско. То бе наложено поради падналите в планинския курорт обилни валежи през последното денонощие, довели до повишаване на водите на реките Глазне, Бъндеришка и Дамяница, наводняване и материални щети на заведения на територията на скизона "Банско" и свличането на два дървени моста по поречието на р. Глазне, припомниха от общината.

"Изказвам признателност на всички институции, включили се в извънредната ситуация - Районната и Областната служба за пожарна безопасност и защита на населението, органите на реда, служителите на Дирекцията на Националния парк "Пирин", Планинската спасителна служба и фирма "Юлен", каза днес Икономов, цитиран от БТА.

"Водите на реките вчера придойдоха много бързо, неспиращият валеж създаде реална опасност от преливане на реката в границите на града. Но благодарение на създадената организация и моменталната реакция на фирмите, притежаващи техника на място, ситуацията беше овладяна. Тук е мястото да благодаря на фирмите, работещи по водния цикъл, както и на всички строителни компании от Банско и Добринище, които предоставиха веднага своята техника, за да се овладее водата", заяви кметът на община Банско.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини