Синдикатите дадоха седмица на МВР да се реши проблемът с извънредния труд на полицаите

  • 09 ноември 2016 14:01

  • 1828
  • 1
Синдикатите дадоха седмица на МВР да се реши проблемът с извънредния труд на полицаите
©

Синдикалната федерация на служителите в МВР даде едноседмичен ултиматум на ръководството на МВР да реши проблема с извънредния труд на полицаите. Това се посочва в позиция на най-големия полицейски синдикат, предаде БТА.

Ако проблемът не бъде решен, от федерацията обясниха, че ще насрочат протест. Според синдикалистите полицаите продължават да полагат труд извън нормативно установения, който не им се заплаща. Така на практика МВР отнема правото на служителите да имат платен годишен отпуск.

Въпреки многократното поставяне на проблема, въпреки решенията на две инстанции на ВАС и тълкувателно решение на ВКС, от синдиката не са съгласни с проектобюджета, в който не се предвижда никакво реално увеличение на средствата за МВР.

Материално-техническото изоставане на МВР от реалностите и проблемите, с които се сблъсква, е очебийно и ще се задълбочи с така предложения бюджет. Дисбалансът при финансирането на сектора "Сигурност" е очевиден и в полза на Министерството на отбраната.

Това ще постави служителите в състояние да не могат да изпълняват задълженията си с оглед на новите предизвикателства, пред които са изправени, се казва в позицията на синдикат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1828 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Борнео

2016.11.12 | 22:54

1
Тези индивиди, няма, няма, па като се напушат с трева и изкрейзват от претенции.Мързеливи търтеи, дето само да слухтят стават, но не винаги, че то трябва и да чуват- само, че де акъл толкова.

Добави коментар

Водещи новини