14 млн. лв. са необходими за ремонта на варненските буни

  • 04 ноември 2016 13:52

  • 1216
  • 1
14 млн. лв. са необходими за ремонта на варненските буни
© Булфото

Варненските буни - собственост на държавата, са в лошо състояние. За ремонта им са необходими 14 млн. лв., съобщи за телевизия „Черно море“ областният управител Стоян Пасев.

Буните са строени през 80-те години на миналия век и оттогава не са ремонтирани. Съоръженията, които трябва да пазят брега ни от морската стихия, се рушат отдавна, но през последните години състоянието им сериозно

се влоши – прояден бетон, стърчащи ръждясали арматури, разбити и разместени плочи. Областният управител Стоян Пасев е разговарял с регионалния министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена за брегоукрепването. „Не само на територията на Варна, а по цялото Черноморие всички буни са в окаяно състояние. Мисля, че се възприе някакъв вариант да могат общините сами да ги стопанисват или по някакъв начин да се намери публично-частно партньорство, по което да се отдадат за атракцион или друго, за да може да се стопанисват по правилния начин, на все още не е решен проблема“, коментира Стоян Пасев. За ремонта на варненските буни има готов проект, който е подаден в МРРБ. Той е направен преди три години, впоследствие е актуализиран. За брегоукрепването са необходими сериозни финанси.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gogo

2016.11.04 | 18:51

1
По близо 5 милиона на буна. Ще ги позлатявяат ли?

Добави коментар

Водещи новини