Проверяват за краста бежанския лагер в Харманли

  • 04 ноември 2016 11:22

  • 4245
  • 2
Проверяват за краста бежанския лагер в Харманли
© Булфото Архив

Общинската съветничка от Харманли Светлана Николова е поискала от министъра на здравеопазването Петър Москов да разпореди спешна проверка за болни от краста в мигрантския лагер в града, предаде БНР.

В писмото се цитира мнението на педиатъра в лагера д-р Роман Ризов, който потвърждава случаите на краста сред обитателите на центъра като уточнява, че е имало и болни в напреднал стадий. Ръководството на бежанския лагер отричало за болестта. Затова общинската съветничка Светлана Николова се обръща към здравният министър с питането, дали е спазен Закона за убежището - чл. 29, ал. 4, която гласи, че чужденецът се подлага на медицински преглед и изследвания и остава под карантина докато станат известни резултатите.В писмото се твърди още, че хората от Харманли са притеснени от евентуална епидемия, тъй като мигрантите са на свободен режим.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4245 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.08 | 21:20

2
А за тиф, холера, проказа и сифилис проверени ли са?

2016.11.04 | 22:44

1
Не, проверени са само за трипер/гонорея/,пичи въшки/дамски буби/ и някои по-безобидни полови болести /бяло течение и т.н./!Но това при тези човекоподобни е съвсем нормално.

Добави коментар

Водещи новини