Манолова иска да развие медиацията като средство за разрешаване на семейни спорове (видео)

  • 02 ноември 2016 12:45

  • 2278
  • 1
Манолова иска да развие медиацията като средство за разрешаване на семейни спорове (видео)
©

Реалното прилагане на медиация в България е сравнително ниско. Това отбеляза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на на среща-дискусия, организирана от инстутуцията, за да се търсят решения на проблемите, предаде репортер на Novini.bg.

На събитието присъстваха заместник-министърът на правосъдието Вергиния Минчева, заместник-председателят на ВКС Красимир Влахов, Владислав Славов - председател на Съюза на юристите и други.

Манолова обясни, че трябва да бъдат взети мерки на държавно ниво и да се формира и политика, която да доведе до реални резултати при използването на този подход при решаване на семейни спорове, както и спорове с потребителите.

Особено полезна ще бъде медиацията, когато се разрешават интересите на детето. Трябва да пристъпим към нови законодателни решения, тъй като България е една от държавите със сравнително ранна нормативна уредба в тази сфера, както и не се използва широко. Да се популяризира този метод на решаване на спорове и да се създадат допълнителни законни предпоставки за по-широкото му прилагане. Да има и стимули за спорещите страни, като от институцията на омбудсмана предложиха, който ползва този метод да му бъдат намалявани съдебните такси.

                                               

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.02 | 12:59

1
Коя ? Мая Костинбродска? Лъжецът -Омбудсман!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини