Облачно и дъждовно време ни очаква утре

  • 15 декември 2011 18:55

  • 3952
  • 0
Облачно и дъждовно време ни очаква утре
©

През следващото денонощие през страната ще премине бърз атмосферен фронт. Увеличената динамика на атмосферата, ще разсее мъглите навсякъде. През нощта ще е облачно.

С ориентирането на вятъра от запад-северозапад в страната ще прониква по-студен въздух. Над източните райони временно ще се усили югозападният вятър.

Още преди полунощ в Северозападна България ще завали дъжд, който до сутринта ще обхване Западна и Централна България, до обяд ще спре и облачността от запад бързо ще се разкъса и намалее. Превалявания ще има през деня и в източните райони, а привечер и там облачността ще намалее.

Ще духа умерен и временно силен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и пак ще се ориентира от югозапад. Минимални температури - между 2 и 7°, максимални - между 8 и 13°. В София - минимална температура - около 2°, максимална - около 9°. През нощта срещу събота ще започне ново заоблачаване.

След кратко повишение, атмосферното налягане ще започне отново да се понижава.

В планините времето ще е динамично - облачността променлива - от значителна в нощните и сутрешните часове до слънчеви интервали през деня. Северозападният вятър ще се усили до бурен, по-късно през деня отслабвайки, ще започне да се ориентира от югозапад.

От запад на изток ще премине валежна ивица - над 1600-1800 метра ще превали сняг, в по-ниското - дъжд. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. По-късно през деня и там облачността ще се разкъса.

Без особен дневен ход на температурите - сутрешните температури ще са високи, заради южния вятър и през деня няма да надвишат 10-11°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини