Шумен купува климатици за детски градини

  • 15 декември 2011 14:28

  • 1337
  • 0
Шумен купува климатици за детски градини
©

109 579 лв. ще бъдат отделени от бюджета на община Шумен за осигуряване на отоплението на СОУ „Васил Левски”, ЦДГ „Дружба”, ЦДГ „Братя Грим”, и Детска ясла „Тракийче” в Шумен.

С тези средства ще бъдат доизградени електрическите им инсталации и ще се купят и монтират климатици и конверторни отоплителни тела. Общинският съвет взе това решение на извънредно заседание днес, поради това че централното парно отопление в града все още не е пуснато и температурите в тези заведения не отговарят на здравните стандарти. 20 000 лв. от тези средства ще бъдат предвидени при актуализацията на общинския бюджет за тази година, а останалите ще се планират в бюджета за следващата година.

Председателят на Постоянната комисия по бюджет и финанси Христо Дечев заяви, че отпускането на средствата е подкрепено единствено, защото децата не трябва да стоят на студено. Принципно харченето на тези пари е безполезно, защото след газифицирането на обектите закупената техника ще се използва минимално.

Преди почти две години Общинският съвет взе решение да се проектира за тези обекти отопление на газ. Едва през последните месеци се работи по този проблем, като се очаква до 20 декември всички проектите да бъдат готови. В началото на тази година, при поредната криза с доставката на синьо гориво за „Топлофикация – Шумен”, кметът се разпореди за 20 дни в СОУ „Васил Левски” да бъде изграден котел, но и това не беше изпълнено.

Последвайте канала на

Novini.bg
1337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини