Скъсани кабели оставиха без ток близо 3000 домакинства от София и Банско

  • 25 октомври 2016 09:59

  • 1077
  • 0
Скъсани кабели оставиха без ток близо 3000 домакинства от София и Банско
© Getty Images/Guliver

Строителни фирми са скъсали кабели на ЧЕЗ и са оставили вчера близо 3000 домакинства и бизнес клиенти без електрозахранване, съобщават от електроразпределителното дружество.

Потребители ж.к. Христо Смирненски и кв. Христо Ботев в София са били без ток между 11.59 ч. и 12.31 ч., уточняват от компанията. Друг скъсан от предприемач кабел е прекъснал електрозахранването в Банско от 10.50 до 11.48 ч. Това е третият път от началото на месеца, в който зимният ни курорт остава без електричество заради несъобразени изкопни дейности на трети страни, се подчертава в съобщението.

От началото на месеца 14 кабела на ЧЕЗ са били скъсани от строителни фирми, най-често са засегнати столицата и курортите, според информацията, в която се цитира Васил Василев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ изготвя констативни протоколи при всички ситуации, когато е нарушена целостта на кабели на компанията, и ще предявява претенции на фирмите, извършвали изкопните работи, за нанесени щети, посочват от дружеството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини