КЗК: Почти всеки ден е имало договорка за цената на горивата (видео)

  • 13 октомври 2016 15:10

  • 4476
  • 2
КЗК: Почти всеки ден е имало договорка за цената на горивата (видео)
©

Доказателствата ни са изцяло писмени и те сочат, че има картелно споразумение. На този етап не мога да коментирам темата за доказателствата.

Това каза на специална пресконференция Юлия Ненкова, председател на Комисията за защита на конкуренцията. Тя коментира темата за картелно споразумение при цената на горивата. 2012 година има заключение на секторния анализ и после той е спрян за много години. След като анализираме твърденията на защитата, ще решим какви ще бъдат санкциите. Може да има и смекчаващи вината обстоятелства, примерно - първо нарушение. Целта на КЗК не е да изследва цените, а защо има ценова близост. Цените са високи и са по-високи от тези в Европейския съюз. Имаме доказателства, че почти всеки ден е имало договорка за цената на горивата, разкри тя.

Не виждам основания да се прекрати процедурата. Комисията има достатъчно данни за извършено нарушение. Размерът на санкцията се определя в зависимост от вида, тежестта, периода, в който се е извършвало нарушението. Периодът на нарушението е започнал още преди 2012 година, защото тогава е приключил секторния анализ. Не мога да коментирам дали нашето решение ще падне в съда. Има си Върховен административен съд, който ще постанови, категорична беше Ненкова и обяви, че комисията започва секторни анализи за картелни споразумения във фармацевтичния, банковия и застрахователния сектор.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВСЕКИ

2016.10.15 | 19:26

2
"За кокошка-няма прошка, за милион- няма закон!" Не ни занимавайте с дребните риби-какво става с картела "Кумовете"/Борисов-Златев/. Цената на петрола падна двойно, а вдигат бензина! Никъде по света, а само в България цената на дизела е била по-висока от бензина! Единствените борци против картелите-ген Танов, лека му пръст и Трайчо Трайков- засега само уволнен...

2016.10.15 | 19:26

1
Като ги глобите, няма да върнета парите на ощетените Българи, а ще отидат в друг джоб!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини