Работодатели спират служителите си от протест в Пловдив

  • 14 декември 2011 10:22

  • 1279
  • 3
Работодатели спират служителите си от протест в Пловдив
©

Оказва се натиск върху гражданите да не идват на протеста пред сградата Областна администрация - Пловдив.

Това съобщи за Дарик председателят на регионалната структура на КТ „Подкрепа" Атанас Кръстев. По думите му работодателите от общинските и държавни предприятия и фирми не позволяват на служителите си да ползват законово полагащия им се отпуск, за да дойдат на митинга.

В момента пред сградата на Областната администрация са се събрали около 300 човека, които скандират срещу пенсионната реформа, премахването на класа прослужено време и увеличаването на таксите за обучение във висшите училища. Днес от 11 часа там ще се проведе изнесено заседание на Министерски съвет.

Вчера община Пловдив отказа разрешение за провеждане на протеста на синдикатите на площада пред Областна администрация. Предложен бе вариант за преместването му на площад „Централен". Отказът на общината е продиктуван от 2 мотива. Първият е, че мястото няма да побере очакващите се 1000 души на митинга, а вторият - че протестиращите ще пречат на живущите в околността.

Последвайте канала на

Novini.bg
1279 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
13

2011.12.14 | 17:37

1
Абе то хубаво че искат да стачкуват няма лошо ама утре като ги махнат от работа КНСБ и Подкрепа ще им намерят ли работа. Едва ли те си пишат актив после да му мислят хорицата.
Гого

2011.12.14 | 18:07

3
И без това заплатите са мизерни да бяха поне наполовина разбирам да се страхуват за работното си място. А у нас нито договори правят слагат те на четири часа не ти изплащат заплатата навреме работодателите ги направиха богове никой не ги проверява и не им търси сметка подиграват се със народа. Говорят постоянно че оптимизира работата а тях това означава един човек да върши работата на трима а да взима заплата като за един извънредният труд стана нещо обичайно както и да не се заплаща.
опа

2011.12.14 | 18:06

2
Вятър ечи Балкан стене сам юнак на коня - с тая пуста Европа си забравихме нашенското но българина е корав ще оцелеем макар на управляващите много не им се иска да мислиш будно а мудно т.е. като маймуни да берем банани без да ги е грижа а те накрая на месеца да си вземат заплатките и ни лук яли ни лук мирисали . то стига с тая пуста Европа те европейските парички и проекти рано или късно ще свършат а после какво - оставяме една пустиня на децата си ха спрете се вече - всеки има право на протест но господа управляващи имате късмет че хората в момента се мъчат да оцелеят

Добави коментар

Водещи новини