Бежанците изместиха проститутките от Лъвов мост

  • 10 октомври 2016 06:53

  • 10848
  • 1
Бежанците изместиха проститутките от Лъвов мост
© Getty Images/Guliver/архив

Част от бежанците на Лъвов мост са редовни клиенти на уличните проститутки в района, а жриците на любовта се ползват за информатори на службите по проблемите с нелегалната миграция.

Едновременно с това присъствието на леките жени на ключовото място в центъра на София видимо е намаляло,това се вижда при нощен обход в района, пише "24 часа". Проститутките все пак са на поста си, но са изтласкани нагоре по бул. “Сливница” в посока кв. “Люлин”.

Според жители на централната част на столицата това се дължи на по-радикално настроени младежи от Близкия изток, които са окупирали Лъвов мост. Те не одобрявали появата на разголените нощни пеперуди и често влизали в конфликти с тях.

Патрули на полицията пък постоянно обикаляли около оживеното кръстовище за проверки на бежанците и пречели на бизнеса на проститутките. Така жриците на любовта се принудили да се отдалечат и да дебнат клиенти в страничните улички до вертепите и запустелите дворове.

От началото на 2014 г. насам няма проститутка и сводник от София, които да са предадени на съд с обвинителен акт, показва информация от районната прокуратура.

Само срещу 5 проститутки и 5-има сводници от столицата се водят разследвания, но те не са приключили. Досъдебни производства има и срещу 3-ма души, предоставяли жилищата си за развратни действия.

Не повече от 20 са делата срещу проститутки в страната за същия период по чл. 329 ал. 1. - за нетрудови доходи, получени по неморален начин.

Обикновено те приключват с административна глоба от 1000 лв. или пробация.

“Проституиращите жени са видими и дразнят хората. Постоянно има проверки и специализирани акции. Нашата цел е да знаем кои са, защото те са свързани и с други престъпления като кражби например. Освен това някои са зависими от наркотици. Възрастовата граница пада”, казва началникът на сектора в столичната дирекция на полицията, който отговаря за борба с противообществените прояви. Той потвърждава, че част от бежанците са клиенти на проститутките в района.

За да бъде доказана вина на жрицата обаче, тя трябва да бъде хваната с клиент, който да потвърди пред съда, че ѝ е платил, за да прави секс с нея.

Често проститутките подават сигнали срещу сводниците си след скандал между тях. След като оправят отношенията си обаче, забравят какво са писали в жалбата.

Иначе всяка от жриците в района има по няколко предупредителни протокола от полицията.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
10848 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
член

2016.10.12 | 22:59

1
Кви бежанци бе,мамака ви мръсна неграмотни драскачи.

Добави коментар

Водещи новини