Преговорите в "БДЖ - Пътнически превози" приключиха безуспешно

  • 13 декември 2011 16:20

  • 1194
  • 0
Преговорите в "БДЖ - Пътнически превози" приключиха безуспешно
©

Към 15,30 часа стачкуващите в железниците са 121.

Това каза председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” Владимир Владимиров.

"От 136 влака, които се движат по разписание, са спрени 52. Приелите доброволно да напуснат с компенсация от шест брутни работни заплати са 967 служители на железниците. „Преговорите в „Товарни превози” приключиха. Съветът на директорите ще подпише колективен трудов договор, като той може да бъде подписан още утре. В „Пътнически превози” преговорите обаче приключиха без постигане на съгласие, почти по всички точки”, каза Владимиров.

"Бонусната система е единственото, по което са се споразумели. Синдикатите и ръководството на БДЖ не са се споразумели по отношение на синдикалните привилегии – плащане на задгранични командировки, както и за правото на намеса в управлението на дружеството, когато ръководството иска да предприеме някакви реформи", посочи той.

Запитан дали ще се спират 166 влака, Владимиров каза – „въобще не ни се иска да спираме”, предаде "Фокус". "Спира стачката и тези влакове продължават да се движат по разписание. От друга страна, почти навсякъде намалява броят на стачкуващите. Стачката е прекратена в Дупница и Русе. Аз очаквам утре да има още градове, където няма да има стачка”, каза още Владимир Владимиров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини