Преструктурират администрацията на Столична община

  • 13 декември 2011 13:58

  • 2140
  • 0
Преструктурират администрацията на Столична община
© Булфото

С новата структура се цели оптимизация и постигане на по-добра координация на работата, премахват се звена с дублиращи функции и се обединяват звена със сходни функции, скъсява се пътят за обработка на документите.

Това каза на пресконференция кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

С въвеждането на нова структура, административно-управленските нива в Столична община се намаляват с 26, като в това число се закриват 6 дирекции, 6 отдела и всичките съществуващи 14 сектора. По този начин ръководните длъжности стават 9 процента от общата численост на общината. Наредбата за приложение на класификатора за длъжности в държавната администрация допуска числеността на ръководните служители да е до 20 процента от всички служители.

Сливат се дирекциите „Общинска икономика”, „Регулиране на търговска дейност”, както и дирекциите „Обществен ред, сигурност и масови прояви” и „Отбранително мобилизационна подготовка, защита при бедствия и пожарна безопасност”. Закрива се дирекция „Транспортна логистика” и дейността й преминава към дирекция „Транспорт”. Обединяват се дирекциите „Европейски програми и проекти и представителства” и „Инвестиции и инвестиционна политика”, предаде "Фокус". Обединяват се дирекциите „Архитектура и градоустройство” и „Контрол по строителството”. Закрива се дирекция „Софийски кадър”.

От Столична община очакват ефектът от тази нова структура да е над 1 000 000 лева съкращение на разходите в заложения бюджет за 2012 година.

По думите на Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, следващите етапи от новата програма ще се отнасят до структурите на районните администрации и на общинската администрация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2140 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини