Миленко Неделковски: Българите са като кучета, искат да маркират територия (видео)

Българите са като кучета, искат да маркират своя теритоя. Това каза македонският журналист Миленко Неделковски, който разруши поставената от българи паметна плоча на връх Каймакчалан, с което предизвика скандал между двете държави.

Пред Нова телевизия македонецът обясни, че е паметникът е поставен незаконно, защото българите са влезли през Гърция на територията на Македония. Неделковски каза, че нашенците не са поиска законно разрешение от властите в Скопие.

"Това е вандализъм", коментира той.

"Моята реакция е реакция е на македонската страна", добави журналистът.

Според Неделковски Каймакчалан е гръцки и македонски, затова  той недоумява защо българите са избрали македонската страна за поставянето на паметната плоча и добави, че за него това е "преднамерена провокация". Той няма да се извинява за своите действия. Опроверга твърденията, че обслужва интересите на правителството в случая и добави, че за акцията му знаел само неговият екип. Не скри, че подкрепа сегашната власт в Скопие, но подчерта, че е независим и си гледа единствено "новинарската работа".

Неделковски разбрал за поставянето на паметната плоча четири месеца по-късно, от новите. Бил гледал изказване на военния минситър в парламента, в което Николай Ненчев обявил, че ще награди военните, поставители паметника. Това провокирало журналиста. Той се изказа остро срещу българите, поставили паметната плоча и ги обвини, обяснявайки, че "народът на една държава не е виновен"

"Никой не оспорва идеята и желанието на българската страна да си отбеляжи (годишнината от битката на Каймакчалан, бел. ред.)", заяви той.

Неделковски обаче бе категоричен - "Вие си имате вашата история, ние - нашата".

"Какво би станало, ако аз вляза в България и поставя плоча на Яне Сандански", запита реторично журналистът.

Междувременно той коментира, че не смята, че на Македония й трябва да стане член на Европейския съюз. По думите му обаче добрите отношения със съседите са необходими.

Коментари

 1. 2017.03.29 | 14:46
  Който е пропуснал да си купи книжното издание на македонската история, ще му бъде пратена на SMS
 2. 2017.01.23 | 02:07
  Миуенко я покажи как палиш жипчето и къцаш към фармата щом Македонците не искате да сте в Евросъюза,като дойде гласуването,ние Българите като добри съседи ще гласуваме ПРОТИВ Македония да бъде приета - така де,услуга Ви правим
  1. 2016.10.22 | 18:32
   Милен and ко,да не се притеснява за приемането на Македония в Евросъюза,България и Гърция ще гласуват Против!!!! в Евросъюза диваци чупещи гробове с чук и без това Не са желани
 3. 2017.01.23 | 02:06
  Вярно е Миленко че всяко стадо си има мърша и тук м България има бая изроди НО ако сложите плоча в памет на загинали македонски войници дори и незаконно някъде из България със сигурност никой няма да я разбие с чук е чак такава мърша в България Нямаме
 4. 2017.01.23 | 02:06
  МАКЕДОНЦИТЕ СА ПЪРВИТЕ ХОРА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.ТЕ СА ПРА РОДИТЕЛИТЕ НА БОГ.
 5. 2017.01.23 | 02:06
  Абе за тия на кой му пука. Да се оправят там с шиптарите. Помощ да не искат от България. Нали из Скопие са издигнали "величествени монументи" за 1 млрд. евра.
 6. 2017.01.23 | 02:06
  Миленко, на връх Каймакчалан са се сражавали българи и сърби. На върха има сръбска костница и възпоменанетелен сръбски параклис /вж. Уикипедия/. Значи щом са сръбски-може, ама български- не. Или държавата ви е част от Сърбия, та за това може да има сръбски паметници?
 7. 2017.01.23 | 02:05
  Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по музика - не всеки може да пее. Ама по история на Македония?! Толкова ли не можа да научиш тия две страници бе?
 8. 2017.01.01 | 20:51
  Oбxoждaйĸи вoeннитe cи бaзи, мaĸeдoнcĸият пpeзидeнт Kиpo Глигopoв oтĸpил двa бoмбapдиpoвaчa и peшил дa нaпaднe CAЩ. Oбaдил ce нa Бил Kлинтън и мy зaявил,чe щe oбcтpeлвa Бocтън. Дoĸaтo двaтa caмoлeтa пycĸaли бoмби нaд aмepиĸaнcĸия гpaд, мaĸeдoнцитe ce oĸoпaли и зaчaĸaли oтвeтeн yдap. Чaĸaли ceдмицa, двe – нищo. Глигopoв пaĸ вдигнaл тeлeфoнa и cъoбщил нa Kлинтън, чe тoзи път щe oбcтpeлвa Hю Йopĸ. Caмoлeтитe пaĸ бoмбapдиpaли, мaĸeдoнцитe пaĸ ce oĸoпaли и oтнoвe двe ceдмици – нищo. Ha тpeтaтa ceдмицa Kиpo Глигopoв пaĸ звъннaл нa щaтcĸия cи ĸoлeгa и гo зaплaшил: – Kлинтън, днec нaпaдaм Baшингтoн! B oтгoвop oт cлyшaлĸaтa ce чyлo: – Koпeлe мpъcнo, caмo дa ви нaмepя нa ĸapтaтa и щe ви еб@ м@йк@т@!
 9. 2016.10.25 | 01:28
  Кофти хора са макетата, страшно злобни, прости и стиснати, то това си се знае от всеки на Балканите
 10. 2016.10.24 | 21:26
  „Миленко Неделковски: Българите са като кучета, искат да маркират територия „ ---Миленко Неделковски: Руснаците са като кучета.Чрез славянството маркират чужда територия…
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет