Стартира видеонаблюдение в девет парка и пет подлеза

  • 12 декември 2011 17:15

  • 2540
  • 0
Стартира видеонаблюдение в девет парка и пет подлеза
©
Общо девет столични парка и градини и пет подлеза са включени в системата за видеонаблюдение на Столичната община, съобщи кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя провери работата на Центъра за видеонаблюдение след среща с представители на полицията и общината
.За тази година в СДВР от Центъра за видеонаблюдение са предадени 127 диска с видеоинформация, съдържаща информация за нарушения в близост до наблюдаваните общински обекти, попаднали в обсега на охранителните камери.

Сред записаните нарушения са кражби на МПС, запис, доказващ застрахователна измама, вандалски прояви, кражби и увреждане на общинска собственост. С видеонаблюдение са 201 сгради на училища, детски градини и социални домове, което е половината от общинските обекти в тези сфери, обясни Фандъкова.

Всички градини в централната част на София са с видеонаблюдение. През следващата година такова ще се изгражда в Борисовата градина, видеонаблюдение има в парка "Лебеда", третата част на Южния парк. През следващата година ще започне реконструкцията на 12 подлеза по "Ботевградско шосе", като след ремонта и там ще има камери.

Ще има видеонаблюдение в Централните гробища и в гробищата "Малашевци", както и в Столичния зоопарк, като общата стойност ще е близо 100 хиляди лева. Охраната чрез камери там ще е локална, като в гробищните паркове ще се разчита на по-бърза реакция на общинските полицаи на място срещу вандалските прояви.

До следващата седмица ще започне да работи постоянен пост в телефон 112, чрез който всяка информация, подадена до спешния телефон отнасяща се за общински проблеми, ще се предава на общината. В отговор на въпрос бе посочено, че всички зони, които са с видеонаблюдение, са обозначени съгласно закона с поставени на видни места табели.

Последвайте канала на

БТА
2540 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини