Рилският манастир плати 25 000 лв. дългове за такса смет

  • 12 декември 2011 16:30

  • 951
  • 0
Рилският манастир плати 25 000 лв. дългове за такса смет
© Булфото

Задължения от 25 000 лв. по такса смет изчисти Рилският манастир към общината в Рила. Това стана след среща между игумена - Адрианаполският епископ Евлогий, и кмета на Рила Георги Кабзималски /ГЕРБ/.

Парите са преведени на два транша. Дядо Евлогий и кметът от месеци водят спор каква такса за боклука, събиран край светата обител, трябва да плащат монасите.

Нещата загрубяха откакто по Нова година със съдействието на шефката на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 на манастира подариха камион. Игуменът обяви, че светата обител сама ще извършва дейността сметосъбиране и транспортиране, докато градоначалникът Кабзималски настоя новият камион да се използва за цялата община, което ще намали плащаната такса смет от всички, пише Blagoevgrad24.bg. Спорът между двамата беше решен сполучливо с намесата на зам.-областния управител на Кюстендил Даниела Годинова.

Накрая светата обител бе освободена от три от компонентите на такса "смет" - сметосъбиране, сметоизвозване и депониране. Манастирът ще продължи да плаща само такса за ползване на градското сметище и за поддържане на обществените площи. Информирани отбелязват, че таксата смет, която плаща Рилският манастир по договор с общината, преди година е била около 50 000 лева и вече е два пъти по-малко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини