-
27 септември 2016 19:37
- 1519
- 1
В сезона на туршиите и зимнината от Българската агенция по безопасност на храните стартират проверки за фалшив оцет.
Инспекциите ще обхванат обектите, които произвеждат и бутилират оцет или заместители на оцет, складове за търговия на едро с храни, магазините за хранителни стоки и супермаркетите към търговските вериги на територията на цялата страна.
В производствените обекти ще се следи за произход и качество на използваните суровини, технологична документация и доказателства за спазването й. Продукти с наименование „Винен оцет" трябва да са получени чрез оцетно-кисела ферментация на виното. За продуктите с наименования „Ябълков оцет" и „Плодов оцет" следва да са получени чрез бактериална ферментация на съответната плодова смес.
Последвайте канала на
Свързани новини
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Нейнски очаква положителен отговор за Шенген по суша днес, но свободното преминаване може да се забави
22 ноември 202407:49
Ще се откаже ли Виена от ветото си за Шенген?
22 ноември 202408:27
Борислав Цеков: Радев ще катастрофира тежко
22 ноември 202408:31
Харизанов: Радев започва да задава темпа на събитията, може да работи в различни сценарии
22 ноември 202408:46
Първан Симеонов: Христо Иванов никога не е затварял вратата към Борисов
22 ноември 202408:22
Проф. Огнян Герджиков: Промените в Конституцията - аматьорщина
22 ноември 202407:45
Костадинов: Кирил Петков ми звъня 2022 година, за да ги подкрепим
22 ноември 202407:53
Красимир Георгиев: България има нужда от нов Закон за движение по пътищата
22 ноември 202408:24
Екшън с преследване и арести: Задържаха контрабандни цигари за 2 милиона лева в Пловдивско
22 ноември 202408:10
2016.09.28 | 09:13