Уволняват скандална директорка на социален дом

  • 12 декември 2011 15:31

  • 13931
  • 2
Уволняват скандална директорка на социален дом
©
Директорът на дом „Таньо войвода" в Асеновград Весела Симеонова ще бъде дисциплинарно уволнена.
 
Заповедта е на кмета на общината д-р Емил Караиванов, съобщи пред Дарик самият той. Причината - редица нарушения в дома, установени от полицията, прокуратурата, Държавна агенция „Закрила на детето".

Според Караиванов, най-тежкото наказание е заради случая с трите момичета, които през лятото обвиниха възпитателите си в тормоз. Весела Симеонова е заявила, че новината за уволнението си научила от медиите и няма да коментира докато не се запознае със заповедта. Тя обаче е категорична, че ще обжалва уволнението си.

Преди 4 месеца три момичета от дома подадоха жалба в прокуратурата, че са били изключвани в изолатора в продължение на 7 дни
. Те обвиниха възпитателите си и директора в системен тормоз, след което срещу Симеонова бе повдигнато обвинение. Тогава Районен съд -Асеновград я отстрани с мотива, че ще повлияе със служебното си положение върху показанията на децата и на служителите в дома. Окръжните магистрати обаче върнаха Симеонова на работа.

От Държавната агенция за закрила на детето поискаха Весела Симеонова да бъде дисциплинарно уволнена, но бившият кмет на Асеновград Христо Грудев отказа да я освободи. След случая трите момичета не живеят в дома.

В края на миналия месец Районна прокуратура - Асеновград и комисия от общината започнаха проверка в дома заради заключено в едно от спалните помещения 16-годишно дете. Момчето е с психически проблеми и по думите на Весела Симеонова е заключено от дежурните възпитатели. Тогава тя подаде сигнала до полицията. Според запознати Симеонова умишлено е "натопила" тези възпитатели, тъй като те свидетелстваха срещу нея в съда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.01.12 | 00:25

2
Тази като я гледам 100% си е заработила директорското място като е свирила духова музика на бившият кмет. Аман тая България се напълни с курви!
neizvesten

2011.12.13 | 19:13

1
ebahti jenite te teja sa yrodi dolni takiva hora trjabva da lejat v zatvora ne samo yvolnenija yjas

Добави коментар

Водещи новини