Велизар Енчев иска незабавно наказание за поругаването на паметника

  • 23 септември 2016 15:33

  • 18610
  • 9
Велизар Енчев иска незабавно наказание за поругаването на паметника
©

Независимият депутат Велизар Енчев изпрати писмо до външния министър Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, във връзка с поругаването на паметника.

Вижте целия текст:

Обръщам се към Вас, г-н Митов, като народен представител и бивш посланик на Република България на Балканите, който многократно е поставял на парламентарния контрол въпроса за членството на Република Македония в Европейския съюз и необходимостта от българско вето, ако Скопие не прекрати антибългарската пропаганда и присвояването на българската история и култура.

След като организирана група граждани на Република Македония се качи на най-високия връх на Нидже планина – Каймак Чалан, за да поругае паметника на загиналите български войници през Първата световна война, настоявам да предприемете следните действия:
Ако до 48 часа македонският посланик в София и външният министър на Република Македония не изразят съжаление за случилото се, което предполага поднасяне на извинение, и ако македонските правораздавателни органи не започнат бързо производство срещу лицата, разрушили българския паметник, Министерството на външните работи на Република България да отзове българския посланик в Скопие и да обяви, че едностранно прекратява преговорите за присъединяването на Република Македония към Европейския съюз.  

Националното ни достойнство и поруганата памет на хилядите геройски загинали български воини ни задължават незабавно да предприемем тези дипломатически стъпки.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
18610 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2016.09.28 | 07:34

8
Професионално предложение и то на място. Явно ченгето си разбира от работата.

2016.09.28 | 07:34

9
Не ченгето, а истинският дипломат, не като политиците дето се подвизават насам-натам/ за смях и срам/.
ДОЧО И ГОЧО

2016.09.28 | 07:34

7
А комунягите от БСП питат каква ще е реакцията на държавата. Ами Енчев ви я казва, бе, миндили! Кво се уфлянквате? Айде, на село, че ша метем. Профани ниедни. Долу БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ

2016.09.28 | 07:34

3
Прост народ, слаба държава. Нема оправия с тия селендури. Дай им да лапат боб, леща, просо, булгур и им глей сеиря. До един се насират, ама държат високо байряка. Све што е Србско е Велико.

2016.09.28 | 07:34

6
А знаеш ли азбуката: А,Бъ, и Въ ГъЗъ!Тако е Велико!

2016.09.28 | 07:34

5
а помниш ли балканската война "великото" сръбско къв пердах яде от "нacраните" българи ?
Румен

2016.09.28 | 07:34

4
И што стана с Велика Србия?! Един Велик србски дришок. И jошт има да дришкате кров.

2016.09.28 | 07:34

2
Адолф Хитлер : Аз Адолф Хитлер подарявам (връщм) тази територия назована МАКЕДОНИЯ на моите бойни другари и братя Българите защото тя беше несправедливо отнета от Русия.Англия.Франция и Америка.Сега ние отново заставаме на пътя към Валхала и хилядолетния Райх с нашите другари Българите.Нека нашите братя тържествуват--ЗИ ХАЙЛ...Това са думите на най големия приятел и брат на България--Адолф Хитлер и истинския немски народ.....расия унищожи Европа ,нашата дружба,просперитет и ни разпокъса териториите като заедно с Англия,Франция,и Америка върна Беломорието на Гърците,западните покрайнини на Сърбите,Северна Добруджа на Румъния и Македония е превърна и създаде в отделна държава---ПРОКЛЕТА ДА СИ ТИ РУСИЙО---ПРОКЛЕТА ДА СИ

2016.09.28 | 07:34

1
и енчев е педераст

Добави коментар

Водещи новини