Пет сираци оставиха загиналите с мотопланера

  • 20 септември 2016 08:56

  • 1639
  • 1
Пет сираци оставиха загиналите с мотопланера
©

Пет деца сираци оставиха загиналите при фатален полет с мотопланер над Казанлък Тодор Тянов и д-р Иван Хаджииванов, пише "Монитор".

Десетки жители на Казанлък изразиха съжалението си за гибелта на роденият в Павел баня, възпитаник на медицинския факултет при старозагорския Тракийски университет, който от доста време бил общо практикуващ лекар.

Сред изразилите скръбта си е и Дени Нейкова, която е написала в личната му страница: “Това е един изключително интилигентен човек, отличен професионалист и всеотдаен лекар, който е помогнал на стотици пациенти! Вдъхнал е вяра за живот на много хора със своето добро сърце! За мен и моето семейство това е една огромна загуба.
Поклон пред паметта му!„

Близки на загиналия припомнят, че д-р Хаджииванов е бил страстен парапланерист, често можело да бъде видян да се рее с крилото си над Долината на розите.

Най-вероятно тази му страст го е сприятилила с пилота на леки самолети от типа „Чесна“ Тодор Тянов.

Смъртта на двамата казанлъчани се разследва от екип на Националната следствена служба, образувано е досъдебно производство, предстои да бъдат назначени редица технически експертизи за състоянието на двигателя и самия летателен апарат.

Двамата мъже паднаха от около 25 – метрова височина в близост до тенис-кортове в Казанлък, където ги очаквали за предварително уговорен сет техни приятели. Минута преди машината да се срути тя е била видяна да пикира ниско над покрива на къщата на Тянов, след което пилотът направил опит да набере височина и да прехвърчи над 5-етажна кооперация. Най-вероятно при спускането след това крилото е закачило клони на дърво, само по чудо мотопланерът не е паднал върху близката бензиностанция и да предизвика опустошителен взрив.

Свидетели предполагат, че опитният Тянов е предприел рискова маневра, за да опази хората долу.

Последвайте канала на

Novini.bg
1639 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
клин

2016.09.21 | 20:09

1
Човекът не е създаден да лети. Ако беше така то вместо ръце щяхме да имаме криле. Затова сме длъжни да се примиряваме когато се случи трагедия със самолет или някакъв друг въздушен транспорт - ние сме си виновни!

Добави коментар

Водещи новини