Дядо Кирил се движел с влак

  • 11 декември 2011 12:50

  • 1781
  • 2
Дядо Кирил се движел с влак
©

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил предпочитал да пътува до София не с кола, а с нощния влак - в спален вагон, обясни пред “Труд” бизнесменът Юлиян Гендов, чиято фирма предостави на владиката модерния линкълн хибрид.

По негови думи пежото, споменавано като доскорошен автомобил на митрополита, се счупило преди година и сега митрополията разполагала само с една стара “Тойота” - на 12-13 г. Дядо Кирил нямал щатен шофьор, а когато се налагало, го возел един от дяконите.

“Искам да забравя този случай. Ако съм предполагал, че ще се случи и 1% от това, което стана, нямаше да си помисля да дадем на дядо Кирил даже да се качи в тази кола - каза Гендов. - Въпреки че на Балканите няма дилър на “Линкълн”, аз от 4 години се занимавам с дистрибуцията на тази марка, главно за Русия.”

Проверка на Дарик показа, че владиците Неофит Русенски и Игнатий Плевенски се придвижват с обществен транспорт, а Гавриил Ловчански - с шкода. Скандалът с дядо Кирил се пренесе и в Сърбия, където епископите се возят масово на “Ауди А6” или джип.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1781 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.12.12 | 03:24

2
я пуснете по една сълза за бедните владики ,дето служат на истината , а проповядват ....... щеси изкривя душата незнам какво проповядват ..........със сигурност бедност и любов

2011.12.11 | 23:01

1
"Скандалът с дядо Кирил се пренесе и в Сърбия" - как така взел, че се пренесъл? Сръбският скандал не е ли преди нашия? Опять приврал, Валерка! Пак ментиш, "журналист" нещастен!

Добави коментар

Водещи новини