Изграждането на пътен възел "Плодовито" може да започне скоро

  • 16 септември 2016 12:12

  • 8788
  • 0
Изграждането на пътен възел "Плодовито" може да започне скоро
© Булфото/Архив

До края на месеца ще приключи процедурата за избор на изпълнител на пътния възел "Плодовитово", стана ясно от изказването на регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в парламента. Тя запозна депутатите с реализацията на някои от пътнтие проекти.

Тя информира, че магистрала "Марица" до граничния пункт е напълно завършена, а допълнителните пътни връзки с магистрала "Тракия" в посока София или Бургас, които са част от магистралата, не са част от проектите, финансирани със средства от еврофондовете и вече въведени в експлоатация.

"Връзката на магистрала "Тракия" с "Марица" е проектирана през 1997 г. от "Пътпроект" и според анализи на трафика към онзи момент е преценено, че не е нужно да има пътни връзки на "Марица" с направление Бургас и от Бургас по магистралата към Свиленград. Когато започва доизграждането на проекта, при нов анализ се установява, че вече има нужда от допълване на пътните връзки и в направление Бургас - Свиленград и обратно. Затова от "Пътпроект" са доразработили проекта и като част от него на пътен възел "Оризово" е изградена връзката по направлението по магистрала "Марица" от Свиленград към Бургас", обясни тя.

Павлова разясни също, че по отношение на обратното включване - по направление Бургас - Свиленград, проектантите са констатирали, че технически не е възможно на съществуващия мост да се изгради допълнителна връзка, защото той няма да издържи на натоварването.

И добави, че по тази причина се избира на пътен възел "Плодовитово" да се изгради такава връзка с магистрала "Тракия".

Последвайте канала на

БТА
8788 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини