Софиянци обвиняват общината, че се е сраснала с инвесторския интерес (видео)

  • 16 септември 2016 10:12

  • 6976
  • 1
Софиянци обвиняват общината, че се е сраснала с инвесторския интерес (видео)
© Булфото/Архив

Инвеститорите са се страснали със Столичната община (СО) и тя обслужва техните интереси, а не гражданските. Това смятат недоволни граждани, които днес се събраха на "Московска" 33. Протестът им е срещу презастрояването, липсата на зелени площи и унищожаването на Борисовата градина, предаде репортер на Novini.bg

Сред демонстрантите бяха предимно жители на район "Младост" и "Оборище". Техните проблеми са сходни - искат градоустройственият плат да е съобразен с нуждите на хората, да не се строи в междублоковите пространства и да не се бутат детски площадки заради изграждането на нова сграда. Те призоваха „да дишат и живеят спокойно".

Протестирашите са убедени, че в Борисовата градина се извършва сеч и заподозряха, че това са апетитни имоти, за които има инвеститорски интерес.

При протестиращите от СО слезе председателят на Комисията по околна среда в Столичния общински съвет Лорита Радева. Тя обясни, че целта е в Борисовата градина да се поддържа автентичният вид на парка. От общината дори искат да изведат заведенията извън парковото пространство. Що се отнася до сечта, Радева бе категорична, че това е санитарна горска сеч.

Междувременно към протестиращите се присъединиха и независимият народен представител Георги Кадиев и общински съветници от БСП, сред които и Калоян Паргов.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6976 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да бе да

2016.09.16 | 23:25

1
Ахаааа - Кадийката и Паргов ?! Ама - "протестът" ,не бил политически ?! Да бе ,да !

Добави коментар

Водещи новини