Майките на деца с увреждания: Изтрепвате ни (снимки + видео)

  • 14 септември 2016 11:51

  • 10448
  • 5
Майките на деца с увреждания: Изтрепвате ни (снимки + видео)
© Булфото

Пред Народното събрание се провежда протест на майките на деца с увреждания. Стотици черни балони полетяха над сградата на парламента в знак на неразбиране и на несъпричастност към проблемите на тези деца и семейства, предаде репортер на novini.bg.

„МТСП ни изтрепва. Ние сме подложени на постоянен геноцид, който трябва да бъде спрян“, обясниха потърпевши.
Макар и решението на МС от 13.09.2016 г. да увеличи средствата за децата в неравностойносто положение, техните близки не са удовлетворени, защото това е решаване на проблема на парче.

„Ние искаме съществена промяна, а не хвърляне на прах в очите. Не може средствата да бъдат давани само за деца до 18 години“, обясни Кръстана Кълвачева. „Нашите деца никога не порастват и не могат да започнат да се грижат и издържат сами. Постоянно държавата ни набутва по ъглите. Искаме по-достъпна обществена и социална среда за нашите деца“, заяви тя.

Кръстана разказа пред novini.bg, че нейното дете страда от аутизъм. Средствата, които тя получава за него са около 370 лв. на месец, а двойно повече са необходимите средства за отглеждането му.

Последвайте канала на

Десислава Станева
10448 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
До тия преди мен

2016.09.22 | 09:44

5
Единствените изроди, които виждам сте вие, как вашите майки не си направиха изследвания и да не ви раждат, е такива егоисти и боклуци *баха майката на всичко в тая държава, гледат си само собствения г*з да им е добре.... срамно е че такива същества като вас ги определят за хора....

2016.09.14 | 17:25

2
и аз плащам данъци и още какво ли не, но това не ми пречи да мисля и за някои друг освен за собствения си г*з, но еволюцията е подминала доста хора ... особено в тая скапана държава ...

2016.09.14 | 17:05

1
Дай от твоите пари, като си толквоа загрижен. Те хората данъци не плащат, ти искаш да ги увеличаваш, за тия които никога няма да наливат парите обратно. Вие работещите хора ги смятате за животни и после говорите за срамно.

2016.09.16 | 16:00

4
Дрога, алкохол и цигари без мярка,перманентни купони, за да сме готини и в крак с времето и... накрая се чудим, защо толкова изроди се раждат???От нормални родители, няма как да се родят изроди.
Другата гледна точка

2016.09.14 | 18:44

3
А когато същите родители не си правят генетични изследвания преди зачеването и се задължават в напреднала възраст да се възпроизвеждат, след това реват, че децата им са с генетични заболявания.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини