Нови пешеходни пътеки в Банско

  • 14 септември 2016 11:23

  • 642
  • 0
Нови пешеходни пътеки в Банско
© novini.bg

Всички пешеходни пътеки в близост до училищата и детските градини в Банско се обновяват за предстоящата учебна година по нареждане на кмета Георги Икономов.

В момента екипи работят по освежаване на маркировката. Пребоядисването на определените зони за пресичане се прави за осигуряване на безопасността на децата и за да бъде намален рискът от пътнотранспортни произшествия. Към момента е подновена пътната маркировка по протежение на ул. "България", където са разположени значителен брой учебни заведения, работи се по протежение на ул. "Глазне", ул. "Отец Паисий", ул. "Пирин" и участъци от ул. "Стефан Стамболов" и "Виктор Юго". За да бъдат по-лесно разпознаваеми и видими за водачите на автомобили, пешеходните пътеки на места се предвижда да бъдат боядисани в бяло и червено, уточниха днес от пресцентъра на общината.

С оглед на безопасността на жителите на Банско, Добринище и с. Места, живеещи в близост до пътя Симитли-Гоце Делчев, кметът е назначил комисия за определяне на мерки за обезопасяване на участъците от шосето, които преминават през населените места. Ще се определят местата за поставяне на изкуствени неравности или светофарни уредби за подобряване на безопасността на пешеходците, движещи се в тези зони.

Последвайте канала на

Десислава Станева
642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини