Манолова: Длъжници сме на недохранените деца

  • 12 септември 2016 08:31

  • 9516
  • 4
Манолова: Длъжници сме на недохранените деца
©

Отпадането на ДДС върху дарените храни е сага с дълга история. Надявам се да завърши с хепиенд. Това каза в сутрешния блок на БНТ националният омбудсман Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

През последните години години съм споделяла, че е престъпно у нас да има гладни хора и недохранени деца в България, при положение, че се изхвърлят стотици тонове храна годишно. Длъжници сме на тези хора. Прави чест на финансовия министър, че се вслуша в нашите аргументи и подкрепи предложението. Приетите на първо четене промени са едно решение, което ще е от полза за всички, подчерта тя.

По думите й трябва да има има строги санкции за евентуална злоупотреба с дарени храни.

Манолова посочи, че у нас има сериозни проблеми и с децата без родители и децата с увреждания, които са настанени в институции. По думите й част от решението са промените в Семейния кодекс, които биха облекчили процедурата за осиновяване.

Тя каза още, че и през новия отоплителен сезон ще продължи борбата с "Топлофикация", защитавайки интересите на гражданите. По думите на Манолова над дружеството има политически чадър. Трябва да бъде направено така, че дружеството да си стъпи на краката, но да не рекетира столичани, заяви омбудсманът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9516 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.12 | 09:34

4
KURVA SI KUZKOOO

2016.09.12 | 09:33

1
kostinbrodska kurvooooooooooo i ti oturva kojata

2016.09.12 | 09:33

3
Ти изклесляк си на курва , а сега и резбата си обърнал !Щом за един черен ,си продаваш и дупето !

2016.09.12 | 09:33

2
Браво Мая ,действай ,по наболелите проблеми !Я се малко разрови в " реформите " на Москов ,че смърдят от километри !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини