Рашидов връчи "Златен век" на италиански кмет (снимки)

  • 10 септември 2016 16:14

  • 3930
  • 2
Рашидов връчи "Златен век" на италиански кмет (снимки)
© Министерство на културата

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко връчи най-високото отличие на Министерството на културата „Златен век” на кмета на италианския град Озимо - Симоне Пунялони. Така страната ни изразява благодарността си към него за приноса му в развитието на българо-италианското културно сътрудничество.

„Силно съм впечатлен и съм много приятно изненадан от наградата. Това е много задължаващо за мен признание за още по-силно развитие на културните ни отношения”, каза Симоне Пунялони.

Той подчерта, че работи в много добър синхрон с кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Културата от векове сближава народите. Само като един малък пример - археологическото наследство на двата града – София и Озимо, на двете ни държави, е истински мост за приятелство”, изтъкна министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

По-рано днес министърът на културата бе официален гост на церемонията под куполите на Ларгото, на която бе представен макет на базиликата "Св. София", изработен от житни класове, подарък за столицата от жителите на италианския град Озимо. След като мине Денят на София – 17 септември, макетът ще бъде изложен в закрито пространство, за да може да бъде запазен, както и да бъде видян от гражданите и гостите на София.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3930 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.01 | 16:20

2
турчина ибе курвата бойко педала

2016.09.22 | 14:58

1
Баси агонията...от немай къде непрекъснато се бълват безсмислени дришни да се замазват кражбите на другарите....имаше една ктб някой помни ли?

Добави коментар

Водещи новини