Столичани чакат по 15 мин., за да пресекат една улица

  • 07 септември 2016 11:01

  • 1344
  • 2
Столичани чакат по 15 мин., за да пресекат една улица
© novini.bg

Ежедневно обитателите на бл.356 в столичния жк.”Младост” рискуват живота и здравето си в елементарните дейности - да изхвърлят боклука или да хванат автобус, алармира бТВ. Причината е, че и кофите, и спирката, са от другата страна на натоварено кръстовище, на което няма нито светофар, нито пешеходни пътеки или легнали полицаи.

Хората разказаха, че чакат по 10-15 минути, докато някоя кола ги пусне да пресекат. Вечерно време минаването е направо опасно. Домоуправител от блока посочи и че районът е рисков и за шофьорите – при ляв завой се влиза в насрещното и стават катастрофи.

Жителите на този блок твърдят, че са подавали множество сигнали, но те са останали без резултат. След като проблемът е показан по национална телевизия, още на сутрин обаче кофите за смет са преместени от страната на блока. Така се спестява поне едно опасно пресичане за десетки семейства.

Валя Господинова от Столичния инспекторат заяви, че до момента конкретно за контейнерите не са били подавани сигнали.

Инж. Димитър Петров от Дирекция „Управление на трафика” коментира темата с пресичането: „Пресичането е в зоната на продължение на тротоарните настилки. Спазването на правилата за движение по пътищата е в компетенцията на СДВР-КАТ”. Въпреки това се очаква през следващата седмица да бъдат поставени пешеходни пътеки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1344 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.11 | 13:15

2
Деси, не се излагай! Първо провери и тогава пиши. ТУК МИНАВА ЕДНА КОЛА НА 10 МИНУТИ!
модератора е педал и боклук

2016.09.07 | 17:15

1
О,мъди ти си на линия !Фъндъка защитаваш , а зная тя и Свинетка ,на Боко са любими !

Добави коментар

Водещи новини