До 15 ноември ще завърши ремонтът на Околовръстния път на Шумен

  • 02 септември 2016 15:59

  • 962
  • 0
До 15 ноември ще завърши ремонтът на Околовръстния път на Шумен
©

До 15 ноември ще завърши ремонтът на Околовръстния път на Шумен, съобщава пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Шофьорите да се движат с повишено внимание, се препоръчва в съобщението.

По програмата "Транзитни пътища V" ще се обновят 7,3 км от пътя I-7 Силистра-Шумен. Инвестицията е 8,6 млн. лв. с ДДС.

Сега се извършват ремонтни дейности в обхвата на пътния банкет и част от едната лента. Това е участъкът от пътния възел на пътя I-7 Силистра-Шумен с пътя I-2 Русе-Разград до района на кв. "Дивдядово" на Шумен. Движението се осъществява в двете ленти на пътя без отбиване, а в участъка след отклонението за Промишлената зона в посока към Велики Преслав трафикът се регулира със светофар.

Необходимо е шофьорите да се движат внимателно и със съобразна скорост, спазвайки пътната сигнализация, посочват от АПИ.

Ремонтът на Околовръстния път на Шумен - пътя I-7 от км 115,000 до км 122,300, е част от лот 4 по "Транзитни пътища V". Изпълнител е ДЗЗД "Лена Енженярия и Конщрусойш-Инжстройинженеринг-Пътища-ЛОТ4".

Рехабилитацията на участъка от пътя I-7 се извършва по метода "студено рециклиране" - съвременна технология, позволяваща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластовете от съществуващата настилка, обясняват от АПИ.

Предвидено е полагане на два асфалтови пласта - от неплътен и от плътен асфалтобетон. Ще бъдат ремонтирани и пътните връзки на пътния възел с пътя I-2 и пътните връзки на пътния възел при бул. "Симеон Велики" в Шумен. Ще се ремонтират и шест големи съоръжения, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини