Синдикатите се отказаха от нов национален протест

  • 09 декември 2011 06:01

  • 1009
  • 0
Синдикатите се отказаха от нов национален протест
© Булфото

Синдикатите се отказаха от националната стачка заради вдигането на пенсионната възраст. Вместо това от КНСБ и КТ „Подкрепа“ се заканиха, че ще поискат от президента да наложи вето върху промените в бюджета на НОИ, с които вчера бяха узаконени новите промени в осигурителната система.

Първоначално хората на Константин Тренчев обявиха, че ще излязат на улицата, но след съвместно заседание с колегите си от другия синдикат се отказаха. Засега няма готовност за национални ефективни стачни действия, но има за други форми на протест в деня, когато евентуално президентът върне закона за прегласуване, обясни лидерът на КНСБ Пламен Димитров, пише "Монитор".

Синдикатът на миньорите към КНСБ обаче не се отказва от уличните протести и вчера призова хората да излязат срещу промените в Кодекса за социално осигуряване и в защита на трудовите и осигурителните права на работещите от първа, втора и трета категория труд. Те също са срещу отпадането на швейцарското правило за осъвременяване на пенсиите. От синдиката настояват също да се дават до шест заплати при пенсиониране на военните и полиците, така както е за заетите в реалната икономика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1009 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини