Таксиметровите шофьори в Перник искат синя зона

  • 30 август 2016 14:13

  • 1134
  • 1
Таксиметровите шофьори в Перник искат синя зона
© Novini.bg

В Перник да бъде въведена синя зона, настояха таксиметровите шофьори на състоялото се днес обсъждане на промените в наредбите за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и за определяне размера на местните данъци. Промените са в частта, свързана с таксиметровия превоз и са във връзка с изменения и допълнения на Закона за местните данъци и такси.

Движението в града е под всякаква критика, липсва контрол, всеки паркира, където си иска, заявиха представителите на таксиметровите фирми. Според тях нещата биха имали друг вид, ако се въведат синя зона и "паяк" за неправилно паркирани автомобили.

Заместник-кметът Денислав Захариев увери присъстващите, че експерти обсъждат въвеждането на синя зона, която да бъде законово регламентирана, работи се и в посока подмяна на табели и надписи на улици и имена, както и по цялостната транспортна схема, която не е променяна от 2006 година.

В хода на дискусията, таксиметровите шофьори настояха годишният данък за таксиметров превоз да бъде намален от 500 лева, както предлага общината, на 300 лева с тенденция за повишаване през следващите години. Те се оплакаха,че вече са извадили разрешителни за три години, а с последните промени от догодина, разрешителните им няма да бъдат валидни и ще трябва да харчат отново пари за нови.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1134 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.26 | 19:00

1
За вас трябва винкелова зона.

Добави коментар

Водещи новини