Новината за палежа на тютюневите складове стигнала до Брюксел

  • 24 август 2016 11:04

  • 2677
  • 0
Новината за палежа на тютюневите складове стигнала до Брюксел
© Булфото Архив

Паметници трябва да се стопанисват добре. Санкциите трябва да се увеличат тройно, за да се запази паметта. Това заяви министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Той обяви, че случаят с палежа на тютюневите складове е стигнал до Брюксел, като не изключи възможността това да окаже негативен ефект върху инициативата "Пловдив – Европейска столица на културата 2019".

Според Рашидов по-малко са случаите на унищожаване и събаряне на културни ценности, затова и санкциите не са намерили своето по-сериозно изражение. И припомни, че по закон санкцията е била 10 000 лв., след което преди години е станала 30 000 лв. Пред телевизия "България он ер" той обясни, че и в случая с Тютюневите складове виновни са и държавата, и собствениците. Според него вината трябва да се търси в двете посоки, защото има хора, които не спазват законите, а други не ги прилагат.

"Не бива историята, паметта на нацията с лека ръка да се затрива", заяви Рашидов.

По думите му вината трябва да се търси в двете посоки, защото има хора, които не спазват законите, а други не ги прилагат.
Министърът отбеляза, че има недобросъвестно стопанисване на имоти.


 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини