Държавата прави за своя сметка пътя до завода за коли в Ловеч

  • 07 декември 2011 16:42

  • 1453
  • 0
Държавата прави за своя сметка пътя до завода за коли в Ловеч
©

Държавата ще финансира частично пътищата до предприятието за производство на автомобили на "Литекс моторс" в Ловеч и до фабриката за ски на "Амер спортс България" в Чепеларе.

Договорите с двете общини бяха одобрени на днешното заседание на правителството.

И двете фирми са инвеститори клас "А" и парите за двата проекта ще бъдат отпуснати от Агенцията за насърчаване на инвестициите.

Кабинетът одобри проект на договор с община Ловеч за финансиране изграждането на елементи на общинска пътна инфраструктура към индустриален парк - село Баховица, община Ловеч, и проект на договор с „Литекс Моторс" АД за изпълнение на инвестиционен проект за изграждане на завод за производство на автомобили по Закона за насърчаване на инвестициите и правилника за неговото прилагане.

Планираната инвестиция на „Литекс Моторс" АД възлиза на 188,6 млн. лв. Проектът ще бъде изпълнен на два етапа. Първият завършва през февруари 2012 г. с въвеждане в експлоатация на изградените до момента производствени мощности. Размерът на инвестицията за първия етап ще достигне 42,5 млн. лв. Планира се инвестициите да се осъществят в пълен размер до 2017 г.

Десислава Станева
1453 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини