Внуци на ветерани продават медалите им в нета

Внуци и близки на ветерани от войната продават медалите и ордените им в интернет. Това се вижда в някои от най-големите платформи за онлайн търговия.

Така например в сайта eBay има над 2 хил. наши военни отличия, които чакат купувачи, пише "Монитор". Общата стойност на предметите, повечето от които със сантиментална, а не колекционерска, надхвърлят 1 млн. долара.

С най-висока цена са отличията от Втората световна война. Така например кръст за заслуги, който се е връчвал само на хора с изключителен принос, се продава за 4 хил. долара, колкото струва и една прилична кола втора употреба. Уникален факт е, че този медал е, че е бил раздаден в изключително ограничени бройки. Продавачът е посочил, че орденът „За храброст“ е учреден с указ на княз Александър Батенберг на 1 януари 1880 година. Допълва историята на стоката с това, че медалът е първият български орден, като за модел при създаването му използван орденът „За военна заслуга“, съществувал до 1866 г. във великото херцогство Хесен.

Коментари

 1. 2016.09.15 | 16:12
  Това само показва,какво поколение създават "господарите на света.Сега вече няма морални стойности,а само ПАРИ и пак пари без покритие.
 2. 2016.08.21 | 00:04
  A Симеон какво продаваше?
  1. 2016.08.21 | 00:04
   Гори и пак гори ! "Бащинията "си продава ,зор за България си няма !
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет