Строителството на новата спортна зала в Шумен се очаква да започне октомври

  • 19 август 2016 15:04

  • 2886
  • 1
Строителството на новата спортна зала в Шумен се очаква да започне октомври
©

На последното заседание на Министерския съвет е гласувано да бъдат отпуснати 8 млн. лв. за строежа на новата многофункционална спортна зала в Шумен, съобщиха днес от пресцентъра на Общинската администрация в областния град.

По думите на заместник-кмета по строителството Боян Тодоров предстои обявяването на обществената поръчка за инженеринг и очаква строителството на залата за започне през октомври или ноември тази година.

"Имаме готов проект за изграждане на многофункционална спортна зала на мястото на бившия Пети полк; теренът вече е разчистен и ще проведем следващите процедури по най-бързия начин", уточнява Тодоров.

Държавата вече отпусна 500 000 лева за проектиране на спортната зала, като част от парите са използвани за събаряне на старите сгради, за разчистване на площадката и за други дейности по подготовката на терена. "За да се вместим в сумата, която ни отпуска държава, трябваше да намалим капацитета на залата и първоначалния проект претърпя известни корекции; седящите места ще са 1500 с още 200 подвижни", припомня Тодоров.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2886 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.19 | 20:00

1
Кусур му на Шумен спортна зала. Центъра на града като гробища, малките улици в централната част с разкривени павета и бордюри, за тротоарите да не говорим. Съществуващите не лоши спортни зали "Плиска" и "Младост" с течове на покривите. Шопа го е казал най-добре - на гол тупан чифте пищови.

Добави коментар

Водещи новини