България извън топ 10 в класация за добро бъдеще

  • 19 август 2016 11:04

  • 2792
  • 1
България извън топ 10 в класация за добро бъдеще
© Булфото/Архив

България е на 35-о място в класация за бъдещото развитие на държавите. Страната ни изпревари държави като Унгария, Хърватия, Кипър, Турция, Мексико и Гърция. А непосредствено над България в таблицата са Румъния и Чили, пише "Дойче Веле", цитирани от "24 часа".

Авторитетната фондация “Бертелсман” представи мащабно изследване за бъдещето пред 41 държави, членуващи в ОИСР и ЕС.

По трите главни показателя България получава следните оценки по десетобалната система: социална политика 4,3, икономическа политика 4,9 и най-висока бележка по екополитика – 6,3. Авторите на изследването стигат до общия извод, че през последните 2 г. проблемите се задълбочават отчасти дори – драматично.

В общата класация отново водят скандинавските страни начело с Швеция. Следват ги Швейцария и Германия. Но и позициите на северно-европейските страни са нестабилни, пише в изследването. Икономиката на Норвегия се задъхва поради ниските цени на петрола. Швеция все по-трудно се справя с потока бежанци, расте младежката безработица. И в Швеция, и в Дания все по-широко се разтваря ножицата между високите и ниските доходи.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пълно с цигани

2016.08.22 | 21:09

1
В Родопа планина и джамии от прииждащите племена от анадола са вече над 6 мильона башибозука на Българска територия.Отпадаме автоматично от класацията за развитие на родината ни като са заплаха за Нациоалната сигурност на Българският народ.

Добави коментар

Водещи новини