Шефът на Пътна полиция: На пътищата правилата важат за всички

  • 19 август 2016 09:30

  • 1752
  • 3
Шефът на Пътна полиция: На пътищата правилата важат за всички
©

„През летните месеци – юни, юли и август има най-много произшествия с мотористи, но това е обяснимо заради хубавото време”, обясни в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия комисар Бойко Рановски, началник отдел “Пътна полиция”.

„Имаме контакти на централно и на местно ниво с организираните групи мотористи, те са от хората, които дават пример и спазват правилата. По-голям е проблемът с индивидуални участници в движението. Много често те нямат съответната категория за съответния клас мотоциклет. В малките населени места се карат мотоциклети без регистрация и без необходимото техническо състояние”, коментира още той.

„На пътищата има правила, които важат за всички и всички са длъжни да ги спазват. Колкото повече хора спазват правилата, толкова по-малко произшествия и пострадали ще има”, подчерта комисар Рановски.

„При мотористите над 50% са смъртните случаи при удар. Плащаме цената на всяка грешка с живота си.”, заяви Сергей Ценков, който участва в протестите на мотористите в столицата в последните няколко седмици.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1752 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
анонимен

2016.08.28 | 09:42

3
защо говори глупости тоя чиновник ,като много добре знае че не е така ЕДНИ СЪС БУРКАНИ И ДЖИПОВЕ ДРУГИ ДРУГИ С ЧЕРВЕНИ НОМЕРА И Т.Н всеки луд с нонера си
уточнение

2016.08.28 | 09:42

2
„На пътищата има правила, които важат за всички и всички са длъжни да ги спазват........без трите джипа със сините лампи дето карат по средата в насрещното
хаха

2016.08.28 | 09:42

1
Без тия дет джиткат с червени номерца и ония дет кихат на началниците ;) хехехе

Добави коментар

Водещи новини