Гърция отрича конфискацията на български коли

  • 19 август 2016 08:50

  • 3119
  • 1
Гърция отрича конфискацията на български коли
© Булфото/Архив

Мит е, че се конфискуват неправомерно български автомобили в Гърция. Българи, живеещи в Гърция, нямат право да управляват коли с българска регистрация в срок, надхвърлящ шест месеца в рамките на една календарна година. Това уточниха пред "Български новини" от митницата в Атина.

Според правилата в гръцката ни съседка шофирането на такъв автомобил се счита за митническо нарушение, което се наказва с глоба. Чуждестранни граждани могат да ползват лични превозни средства с чужда регистрация в Гърция временно като туристи или при професионални или родствено-семейни посещения за период от време ненадхвърлящ шест месеца (185 дни) в рамките на една календарна година. След този срок постоянно пребиваващите в Гърция чужденци са длъжни да пререгистрират автомобилите и да придобият гръцки регистрационни номера.

Също така чужденците, ползващи в Гърция автомобила си за повече от 185 дни годишно, са длъжни сами да уведомят служба „Митнически контрол“ на входния ГКПП, като подадат молба. Оттам получават документ със срок, в който колата трябва да се освободи от митнически контрол. Преди изтичането му чужденецът трябва да се яви в районната митническа служба, откъдето освобождават колата от митнически контрол. След това ще получи регистрационни табели с гръцки номера. 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3119 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кой неграмотен

2016.08.22 | 14:04

1
Циганин,пише на развален Български.Едно заглавие правилно,не може да напише.

Добави коментар

Водещи новини