Протестиращи мотористи: Съдът е затворен за ремонт (обновена+снимки+видео)

  • 18 август 2016 18:55

  • 6884
  • 2
Протестиращи мотористи: Съдът е затворен за ремонт (обновена+снимки+видео)
© Булфото

Въпреки силния дъжд, който се изля над София, стотици мотористи отново излязоха на протест пред Съдебната палата, предаде репортер на Novini.bg.

Протестът протича във всички по-големи градове на страната. Недоволните граждани поставят за пореден път искането за оставка или уволнение на съдията от Софийски окръжен съд Недялка Николова, която постанови мярка "домашен арест" за Фарук Бекташ. Припомняме, той причини смъртта на семейство мотористи при катастрофа край Драгоман. След наложената му мярка, Бекташ се укри и не се яви пред САС. Това наложи обявяването му за международно и национално издирване. От прокуратурата изпратиха искане за екстрадиция му до турските им колеги.

Мотористите искат и промени в Закона за движение по пътищата, които трябва да гарантират безопасността им на пътя. "Необходима е и реформа в съдебната система, за да не се допуска убийци да бягат от правосъдието", категорични бяха те. В района на Съдебната палата има засилено полицейско присъствие. Движението е затруднено.

Протестиращите опънаха трансперант "Съдът е затворен за ремонт". Мотористите поставиха своите каски пред Съдебната палата и огласиха Темида с рев на мотори и каба гайди.

Протестиращите единодушно взеха решение и запалиха моторите си, като се отправиха към бул. "Мария Луиза", за да покажат, че това е центъра на София, а не "малкия Багдад". Те са категорични, че ще продължат със своите протести. "Ако не бъдат взети мерки, ще предприемем по-крайни действия", обявиха те.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6884 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Karo

2016.09.04 | 19:56

2
Пак питам къде бяха тези мотористи когато бяха протестите за съдебната реформа?
аз

2016.08.24 | 00:10

1
по принцип наглите мотористи не ме кефят, но засега те са единствените организирани и сплотени срещу мракобесните сили на закона. Желая им успех!

Добави коментар

Водещи новини