В Благоевград посрещнаха българските пожарникари, участвали в спасителните акции в Скопие (снимки)

  • 11 август 2016 13:53

  • 2579
  • 1
В Благоевград посрещнаха българските пожарникари, участвали в спасителните акции в Скопие (снимки)
© Булфото

На централния площад в Благоевград днес бяха посрещнати служителите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ПБЗН/, които се завърнаха от мисия в Македония.

 

Двата екипа с 12 пожарникари от Регионалната дирекция /РД/ "ПБЗН" в Благоевград, ръководени от нейния директор комисар Георги Пармаков, се включиха в спасителни и помощни дейности в Скопие след наводнението, което отне живота на десетки и нанесе поражения в македонската столица. В Благоевград екипите бяха посрещнати и приветствани за успешната им мисия от директора на главната дирекция "ПБЗН" главен комисар Николай Николов, кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и областния управител Бисер Михайлов. Николай Николов предаде благодарностите и възхищението, изказани от министър-председателя Бойко Борисов, за бързата реакция на българските пожарникари и спасители и умелите им действия на терен, предизвикали признателността и благодарността на пострадалото население в Скопие.

Главен комисар Николов огласи и благодарствено писмо на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова до директора на РД "ПБЗН" комисар Пармаков и участниците в мисията. Николай Николов обяви, че по поръчение на министър-председателя в момента тече операция за събиране на хуманитарна помощ - вода, храна, хигиенни и други материали, която ще бъде изпратена на гражданите на Скопие, като се разчита на подкрепата на Българския Червен кръст. Областният управител Бисер Михайлов също изказа своята най-искрена благодарност към пожарникарите за добре свършената работа в Македония.

Пожарникарите бяха приветствани и от кмета на Благоевград Атанас Камбитов, който подчерта, че няма по-важна и по-чиста мисия и кауза от тази - да се спасява човешки живот. Кметът съобщи също, че община Благоевград е спечелила финансиране на свой проект по Оперативна програма "Региони в растеж", който предвижда и пълно обновяване на сградата на районната служба "ПБЗН" в града.

Последвайте канала на

БТА
2579 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.08.12 | 13:59

1
Интересно макетата кога смятат да кажат едно благодаря!

Добави коментар

Водещи новини