Стоянка Мутафова: След Кольо е мой ред да умра!

  • 10 август 2016 06:26

  • 77811
  • 6
Стоянка Мутафова: След Кольо е мой ред да умра!
© Булфото

"Ох, колко ми е мъчно! Сега от вас разбирам, че си е отишъл Кольо. Беше най-свестният ми колега, с него си отидоха и моите тайни в гроба, както ще си отидат и неговите с мен. И какво да кажа - сега е моят ред, да ме чакат любимите хора горе, много станаха."

Това сподели, подсмърчайки, 94-годишната Стоянка МутафоваСтоянка МутафоваСтояна Константинова Мутафова е българска актриса, по-известна като Стоянка Мутафова. Истинското, когато разбра, че от този свят си е отишъл колегата й, големият актьор Никола Анастасов, пише в. "Бългатия днес".

В понеделник късно вечерта 84-годишният комик се почувствал много зле и жена му Мария Косева извикала лекуващия го лекар. Той му сложил инжекция с болкоуспокояващо за трети път, защото от известно време Кольо разчитал на него, за да потуши болките в корема си. След това комикът заспал и повече не се събудил.

"Много се измъчи, а жена му постоянно до него беше. Като дете го гледаше. Тя му е затворила очите. Последните му думи, преди да си легне, били: "Благодаря ти!", разказа още Стоянка, хлипайки.

Според нея, преди поне два месеца имало подобрение в състоянието на Анастасов. Той излизал от време на време навън да се разхожда.

"Викам му - хайде да се видим, да пием по кафе, той се съгласи, щяхме да излезем да си спомним туй-онуй, ама на... то не пита какво ще се случи", каза още Стоянка.

"Вярно е, че беше много зле. Но го позакрепиха точно на рождения му ден - на 22 април, когато излезе да изиграе последното си представление. Много му се искаше пак да е на сцена, то е като наркотик. Дори помня, че когато го поздравих на този ден, Кольо каза: "Ех, Стоянке, ако можех да си избера смърт, искам да е на сцената. Ей така след последната реплика да си издъхна и да чувам аплодисментите на оня свят", споделя още Мутафова.

Според нея Никола Анастасов е бил единственият й приятел, на когото е знаела, че може всичко да каже и тайната й няма да излезе навън. "Когато ме болеше душицата за нещо, тичах при него. Когато на него му беше мъчно, на мен споделяше. Когато можехме, си помагахме винаги. Най-почтеният ми колега. И него като Калата ще изпратя с поклон", сподели ни 94-годишната Стоянка МутафоваСтоянка МутафоваСтояна Константинова Мутафова е българска актриса, по-известна като Стоянка Мутафова. Истинското, която ще изпрати след дни един от последните мохикани на Сатиричния театър "Алеко Константинов" - Никола Анастасов.

Поклонението ще се състои на 12 август от 10,00 ч. в Сатиричния театър "Алеко Константинов".

Последвайте канала на

Novini.bg
77811 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.10.12 | 00:10

6
Стояно, ти у Божите работи няма да се бъркаш!
Един каза

2016.10.12 | 00:09

4
Теб Господ те е наказал да живееш до 100 години и да се мъчиш , като гнида.

2016.10.12 | 00:09

5
Това беше много, много грозно!
Друг каза

2016.08.11 | 22:24

2
Пффффф , да не го беше писал това. Гнусняр.
999

2016.08.11 | 22:24

1
У ГЪЗЕТО ТИИИИИИИИИИИИИИ
До Един каза

2016.08.13 | 11:18

3
Защо бе човек?От къде взимате тази злоба?Това бяха и са малкото хора правили живота ни по-весел и приятен!Мир на праха му!

Добави коментар

Водещи новини