В Плевен продължава събарянето на опасни стари сгради (снимки)

  • 08 август 2016 19:59

  • 2215
  • 0
В Плевен продължава събарянето на опасни стари сгради (снимки)
© община Плевен

Община Плевен продължава да събаря опасни стари сгради. Днес започна работа по премахване на общинска къща на ул."Сан Стефано", съобщиха от общинската администрация.

Две къщи на тази улица - общинска собственост, с номера 62 и 66, са включени в обществена поръчка, обявена от местната администрация, за премахване като опасни. На обитателите на ул."Сан Стефано" 62, на настанените в общински имот на ул."Рибарица" и на още няколко адреса, са връчени заповеди и те ще бъдат настанени на други места до края на август.

Кметът на Плевен Георг Спартански посочва, че това, което прави общината, не е етническо прочистване.

"За тези, които цапат, вдигат силен шум и не спазват правилата, няма да се поколебая да разпоредя пускане на заповед за прекратяване на настаняването им в общински жилища", е категоричен той. Другият критерий, който общинската администрация взима под внимание за премахване на една постройка, е нейното състояние. "Голяма част от сградите са строени отдавна, условията в тях са изключително лоши и ако има опасност къщата да се разруши, хората също ще бъдат извеждани от нея", допълва Спартански.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини