Наши депутати станаха доброволци в Скопие

  • 08 август 2016 14:31

  • 2002
  • 0
Наши депутати станаха доброволци в Скопие
© Булфото Архив

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков и българският народен представител Георг Георгиев се включиха като доброволци в доставянето на гориво за отводнителните съоръжения и вода за населението в Скопие.

Двамата помагат за отстраняването на щетите, които бяха причинени от бурята и наводнението в македонската столица. Те са част от доброволческа инициатива, която цели да подпомогне оперативната дейност на службите за борба с бедствията и авариите в Македония.
Те са били включени и в групата за разпределянето на вода за пиене за населението и за спасителните екипи в македонската столица.

„Допълнителни трудности тук се създават от факта, че електрозахранването е прекъснато. Беше трудно да намерим бензиностанция, която да работи. Но бе важно да доставим достатъчно гориво, за да отводним сградите. Водата е замърсена и е негодна за пиене, това също бе голям проблем. Оставаме тук, за да помагаме във всичко, от каквото има нужда местното население и в кризисния щаб“, обясни Андрей Новаков.

"Съпричастни сме с хората тук, споделяме тяхната тревога от бедствието, което ги сполетя. Случвало се и в България. Тук сме, за да помогнем", каза Георг Георгиев. Той разказа, че в момента с Новаков помагат за отводняването и разчистването на къщата на възрастна двойка, пострадала от наводнението. "Помагаме с физическа сила при разчистването. Използваме и помпите, осигурени от българските власти", посочи още Георгиев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини