50 млн. лв скрили в банки от БДЖ

  • 06 декември 2011 08:14

  • 1340
  • 2
50 млн. лв скрили в банки от БДЖ
©

Над 50 милиона лева са наличните средства на БДЖ към 2 декември т. г. Това разкриха отлично информирани източници от жп превозвача пред в Труд. Сумите са разхвърляни по разплащателни и депозитни сметки в няколко български банки, но “лъвският пай” е за Общинска банка. В трезора зимуват около 80 процента от финансовите наличности на БДЖ.

В момента в тричленния съвет на директорите на превозвача освен шефа на борда Владимир Владимиров и изпълнителния директор Йордан Недев влиза и Емил Иванов Иванов, който е директор в Общинска банка.

Любопитен факт е, че въпреки прокламираното от властта тежко финансово състояние на компанията, парите на железопътната фирма рязко са се увеличили през последните 4 месеца. Към юни-юли наличните средства на БДЖ са били 30-40 милиона лева, но през следващите месеци са нараснали рязко, твърдят източниците на “Труд”. “Причината е, че в момента жп превозвачът е спрял всички плащания. Дават се пари само за заплати, ток и гориво, а нервите на другите доставчици и кредитори се опъват до краен предел в очакване на ответен удар”, обясниха жепейци. Крайната цел била БДЖ да се доведе до фиктивен фалит, а печелившите товарни превози да бъдат продадени евтино.

Последвайте канала на

Novini.bg
1340 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.12.06 | 12:31

2
ПРЕСТЪПНИЦИ !
az

2011.12.06 | 12:31

1
нищо ново под слънцето... като всяко държавно предприятие. Докарват го до фалит и после го продават на безценица.... и изведнъж излиза на печалба...

Добави коментар

Водещи новини